Ga naar de inhoud

Moet ik nog mijn wenkbrauwen verven na het plaatsen van PMU wenkbrauwen?

Een veel voorkomende reden voor vrouwen om de wenkbrauwen te laten behandelen met SPMU is omdat de haartjes heel blond zijn.

SPMU ( semi-permanent make-up ) word door midden van een ultra fijn naaldje vlak onder de huid pigmenten ingebracht. Dit zorgt ervoor dat de plek van de wenkbrauwen donkerder en gevulder word. Echter worden de haartjes zelf niet gekleurder dan ze zijn. De kans is dus aanzienlijk groot dat de behoefte om te verven niet volledig verdwenen is. Wel zal de behoefte minder groot zijn, omdat de ondergrond al wat donkerder is. In de zomer maanden worden vaak de wenkbrauw haren iets lichter vanwege de zon. En dan kan de gezette SPMU toch heel licht ogen, terwijl deze eigenlijk nog goed is. Het komt dan echt door de haartjes die de intensiteit afzwakken van de PMU kleur.

Wat kan je zelf doen?

  • Je kan je haartjes zelf verven of ze laten verven. Er worden verschillende thuis kitjes verkocht om zelf thuis veilig en efficiënt je wenkbrauwen te verven. Omdat de SPMU de gewenste vorm aangeeft word het vaak als makkelijker beschouwd om ze zelf te verven. Vind je dit toch lastig? Ga dan naar een schoonheidsspecialiste die het professioneel en zorgvuldig voor je uit voert. Dit kan bij mijn collega Christa.
  • Wat ook een optie is om de haartjes met een brow-gel aan te zetten. Dit kan je een beetje vergelijken met een mascara, maar dan met wenkbrauw kleuren. Met dit borsteltje breng je simpel je eigen haartjes in model en tegelijkertijd kleuren ze ook iets donkerder. Dit is een snelle oplossing, heeft geen inwerk tijd en kun je vrij goedkoop aanschaffen.
  • Beschermen met een zonnefactor! Je wenkbrauwen? Ja zeker! Het is uiteraard altijd goed om je huid te beschermen met een SPF, maar voor SPMU is dit extra belangrijk!! Je SPMU blijft langer donker en je eigen wenkbrauw haartjes worden niet zo snel licht. Uiteraard is het ook altijd verstandig om direct felle zon te vermijden. Je kan bijvoorbeeld een mooie fashionable hoed aanschaffen of een stoere pet. Dit blijf ik verkiezen om je huid/wenkbrauwen te beschermen.