Ga naar de inhoud

Spoed behandeling PMU chemotherapie

1 op de 7 vrouwen krijgt Borstkanker, dat is schrikken. Zodra je de uitslag te horen krijgt staat je wereld volledig op zijn kop. Wat gaat er gebeuren? Welke behandelingen krijg ik? Hoe gaat dat met mijn naasten? Kan ik nog wel werken tussendoor? Kan ik mijn borsten sparen? Word ik kaal?

Niet in alle gevallen word je kaal en tegenwoordig zijn er mogelijkheden voor tijdens de chemo therapieën .

Hoofdhuidkoeling of haarkoeling is een methode om haaruitval door chemotherapie te voorkomen. Bij hoofdhuidkoeling wordt tijdens de chemotherapie de hoofdhuid gekoeld door een kap. Deze kap wordt ook wel ijsmuts genoemd.

Niet altijd is hoofdhuidkoeling een optie. Overleg daarom met de arts of hoofdhuidkoeling in het ziekenhuis wordt gegeven en of je ervoor in aanmerking komt. Bij leukemie of lymfeklierkanker is hoofdhuidkoeling niet mogelijk, en er zijn nog meer situaties waarin deze behandeling niet gegeven wordt.

Deze ijsmuts kan niet over je gezicht, daarom is de kans groot dat je wenkbrauwen en wimpers uit vallen. Tijdens chemo mag je helaas geen PMU behandelingen ondergaan. Dit wegens infectie gevaar.

Mijn agenda staat voor een poos vooruit al volgeboekt, maar er zijn uitzonderingen (indien mogelijk). Heb jij net het nieuws gekregen dat je haar uit gaat vallen? Wil jij graag alsnog wenkbrauwen hebben in de onzekere/moeilijke periode die jij tegemoet gaat? Neem contact op via WhatsApp! Ik doe meer dan me best om binnen 48 uur jou te helpen! Vaak worden chemo’s al vlot opgestart en is het niet mogelijk om een nabehandeling te doen na 4 a 6 weken. In overleg met jou en je arts zoeken wij een oplossing. In 1 behandeling kan je wel al een hele mooie vorm aanbrengen waardoor het niet kaal oogt.


Laat me je helpen


Powder Brows