Ga naar de inhoud

Welke SPMU techniek past het beste bij mij?

Het blijft voor vele personen een grote zoektocht; welke techniek moet het worden? Microblading of Ombre powder ? De uitstraling is net wat anders, ze worden anders toegepast en niet elke techniek is geschikt voor elk huidtypen. Ik ga een aantal punten opnoemen om rekening mee te houden bij het kiezen van de juiste techniek.

Huidtypen

De microblading is niet geschikt voor een vettige huid. De strokes zullen niet goed blijven zitten en nooit tot het gewenste eindresultaat komen zonder de huid teveel te beschadigen. Poeder techniek is daarin tegen wel geschikt voor een vette huid!

Foto’s

Hoe misleidend het ook is, we kijken vaak naar foto’s via instagram naar ingezoomde foto’s om te beoordelen wat we van de techniek vinden. Het is goed om te onthouden terwijl je naar deze foto’s kijkt dat normaal je wat meer van een afstandje naar de wenkbrauwen kijkt en niet zo ingezoomd. Zo lijkt microblading natuurlijk maar toch vol, terwijl op een afstandje deze echt wel héél natuurlijk zijn. Soms zo natuurlijk dat het vaak als TE natuurlijk word beschouwd. Vrouwen die gewend zijn om dagelijks te tekenen is microblading vaak net te licht om het bij tekenen volledig achterwegen te laten. Omdat ze net het volume missen. Ombre powder brows lijken daarin tegen op ingezoomde foto’s erg donker! Dit terwijl poeder techniek juist een hele natuurlijke techniek is. Probeer dus bij het beoordelen van instagram foto’s wat meer op een afstandje te doen. Hou je telefoon op een armlengte ver bijvoorbeeld. Het geld voor beide technieken, dat de kleur na het plaatsen vaak 40% tot 60% afneemt in intensiteit.

Huidige make-up ritueel

Ik benoemde net in het kopje hier boven al even kort. Als je gewend bent je wenkbrauwen dagelijks te potloden of te poederen is de microblading techniek vaak net wat te licht om het bijtekenen/poederen geheel te vervangen. Nu hoor ik je al denken; maar zo donker als mijn potlood wil ik ook niet. Maar toch geeft mij dit een graad meter om de juiste techniek te adviseren. Zo heb ik bijvoorbeeld ook regelmatig vrouwen in de salon die dagelijks NIKS met hun wenkbrauwen doen. De wens is dan zo natuurlijk mogelijk, alleen een klein accent op de wenkbrauwen voor nét wat meer uitdrukking. Afhankelijk van andere factoren is hier dan weer de microblading een geschikte optie.

Huidige staat van de wenkbrauwen

Heb jij al een volle bos wenkbrauwen van jezelf en wil je de wenkbrauwen donkerder en strakker maken? Dan raad ik absoluut de poeder techniek aan. Dit is niet te bereiken met microblading. Heb jij een flink gat in 1 of beide wenkbrauwem en wil je alleen die opvullen? Dan is juist weer de microblading een goede optie.

Ik snap dat dit wellicht toch meer vragen oproept. Voor ik de behandeling start overleg ik altijd met de klant wat het beste is en het gewenste eind resultaat oplevert. Maar misschien wil jij graag toch eerst een persoonlijk advies, gratis en vrijblijvend  intake gesprek?! Ook die kan je bij mij boeken. Dan kijken we samen welke techniek het beste schikt.