Ga naar de inhoud

Waarom microblading slecht is voor je huid

Steeds meer PMU specialisten besluiten geen Microblading meer te zetten. Dit is niet zonder reden. Dit type PMU behandeling lijkt een makkelijke en goede instap om een PMU specialist te worden. Daarentegen is deze soort behandeling in de praktijk voor maar weinig mensen echt geschikt.

Microblading is niet geschikt voor ieder huidtypen.

Microblading is voor maar weinig huidtypen geschikt. Een zeer ruime meerderheid heeft een vettige huid en een vette huid stoot de pigmenten sneller af. Dit kan je dan als specialist tegengaan door harder te drukken, maar dat is dus juist absoluut niet de bedoeling. Zo maak je namelijk litteken weefsel en reken er maar op dat dit ook echt pijnlijk is. Bij een oudere huid is de huid vaak iets slapper. Als gevolg hiervan komen de hairstrokes niet mooi tot hun recht. Ze kunnen bijvoorbeeld gaan vlekken of juist net in een huid plooi draaien. Zo kan ik nog wel even door gaan. Microblading is heel zelden een geschikte keuze voor iemand’s huidtype.

Microblading heeft een korte houdbaarheid

Daar waar Ombre powder brows ruwweg na 12 a 24 maanden weer opnieuw moeten, zie ik de meeste mensen met Microblading al terug tussen de 6 en 12 maanden. Laat ik duidelijk zijn, jullie mogen zo vaak als dat jullie willen bij mij langskomen voor een behandeling. Echter is dat niet helemaal de manier dat ik dat zou willen.

Schadelijker

Je kan het vergelijken met een snijwond (microblading) of een klein schaafwondje (poedertechniek).  Als je elke 6 maanden microblading toepast maak je veel meer schade aan de huid met als vervolg littekens en dat heeft weer als gevolg dat pigmenten niet goed blijven zitten. Als je te diep gaat riskeer je ook kans dat het helemaal niet meer heelt. Poeder techniek is vele male huid vriendelijker en is ook veel minder pijnlijk.

Hairstrokes blurren wat uit.

We zien allemaal mooie foto’s op instagram voorbij komen waar je de haartjes super strak en mooi ziet. Helaas is dit bij microblading vaak van korte duur. De haartjes blurren in de meeste gevallen wat uit waardoor het vlekkerig oogt. Bij sommige mensen (maar geloof mij, de minderheid) blijft het wel mooi zitten.