Ga naar de inhoud

PMU Wenkbrauwen mislukt

OEI! Je PMU wenkbrauwen zijn mislukt! Een grote angst voor iedereen die PMU (wilt) laten zetten. Geen paniek. Er zijn genoeg manieren om dit op te lossen of zelfs voorkomen.

Voorkomen

Voorkomen is natuurlijk altijd vele malen beter dan genezen. Veel kan voorkomen worden door goed research te doen naar jouw specialist. Heeft ze al ervaring? Wat vind ik van haar huidige werk? Zijn er familie leden of vrienden in mijn omgeving die het hebben waarbij ik het heel erg mooi vind? Probeer nooit overhaasten keuzes te maken. In de praktijk zie ik vaak dat klanten niet op een vrije plek bij hun wenselijke specialist willen wachten en voor de eerste en de beste gaan. Ook hierin geldt, haastige spoed is zelden goed.

Coveren

Het coveren van je PMU wenkbrauwen kan ook een goede oplossing zijn voor mislukte PMU. Niet in alle gevallen kan je PMU coveren. Dit is afhankelijk van een aantal dingen. Waaronder hoelang de PMU er al zit, middels welke techniek het is aangebracht en hoe de kleur eruit ziet.

In essentie is PMU coveren het meest aantrekkelijk voor kleurcorrectie. Wanneer het probleem bij de vorm ligt dan kan het al snel lastig worden. Om de wenselijke vorm dan toe te passen moet je buiten de huidige lijnen werken. Op die plekken zit nog geen PMU en zal dus de ondertoon altijd anders worden. Als die lijnen niet ver afwijken dan maakt dat niet uit, maar anders valt het teveel op.

Niet alle specialisten staan voor covers open. Bespreek dat dus met jouw PMU specialist.

Remover

Mislukte PMU wenkbrauwen kunnen ook aangepakt worden met remover. Dit is een melkzuur wat jouw PMU specialist inbrengt middels dezelfde methode als dat jouw wenkbrauwen zijn gezet. Dit melkzuur zal zich binden aan de pigmenten in jouw wenkbrauwen en deze afstoten via de huid. Deze pigmenten zitten in de korsten die zich dan vormen. Het is van uiterst belang dat je van deze korsten afblijft. Dit om littekens te voorkomen.

Het nadeel van remover is toch wel littekens. Al zul je op internet vaak anders beweert zien worden, zie ik dit toch regelmatig in de praktijk terug komen. Hoogstwaarschijnlijk omdat het ook gewoon lastig is om van die korstjes af te blijven.

Laser

Nadat de gezette PMU minimaal 8 weken oud is zou je ook eventueel een laser kliniek kunnen benaderen. Als het goed is heb je een inktpaspoort gekregen van jouw specialist, hou deze zeker bij de hand want het is belangrijk om te weten welke pigmenten er zijn gebruikt. Niet alle pigmenten kunnen namelijk aangepakt worden middels een laserbehandeling.

Daarbovenop is deze behandeling ook het meest pijnlijk. De laser ‘slaat’ als het ware de pigmenten kapot. Hierna zullen deze zich via je lymfestelsel naar buiten werken. Natuurlijk kun je gewoon wat plaatselijke verdoving aanbrengen middels EMLA crème. Laser is erg effectief om mislukte PMU te verwijderen en zal doorgaans 2 tot 5 behandelingen nodig hebben.

Jouw PMU wenkbrauwen mislukt en nu op zoek naar hulp?

Zoals bij veel PMU specialisten kan ook ik niet altijd je hiermee helpen. Laten we echter in contact komen. Ik adviseer je graag in de mogelijkheden en natuurlijk mijn uiterste best doen om je te helpen.