Meteen naar de inhoud

PMU Wenkbrauwen na 1 week en daar voorbij

Hoe zien PMU wenkbrauwen eruit na 1 week? Je hebt net de behandeling achter de rug en het is tijd voor de nabehandeling en het helen. De behandelaar heeft jou haarfijn uitgelegd hoe de genezing in zijn werk gaat en daarbovenop dit ook meegegeven op een briefje. Maar wat zie je aan de wenkbrauwen tijdens het genezen?

Dag 1

De wenkbrauwen zullen lichtelijk geïrriteerd zijn. Niet alleen zal het wat rood ogen, maar ook wat gezowllen. Het voelt soms een beetje branderig, dit mag niet heel erg zijn. Vergelijkbaar met een schaafwondje waar wat wind tegen aan komt. Dit trekt met enkele uurtjes weg.

Dag 2 tot 5

De wenkbrauwen zien er strak en daarbovenop intensief van kleur uit. Soms ook wat breder dan je misschien wel wenst. Ze kunnen soms wat trekkerig voelen. Dan kan je Vaseline of Bepanthen zalf gebruiken. Je mag na 48 uur de wenkbrauwen eventueel nat maken met water. Als je dat doet, dep je de wenkbrauwen droog zonder te wrijven. Anders kan je de korstjes mee trekken, ook als je deze denkt niet te zien. Gebruik geen zeep over het behandelde gebied, eromheen kan wel.

Dag 5 tot 10

Ojeee!! De wenkbrauwen beginnen af te brokkelen en het lijkt alsof er helemaal geen pigment onder de huid zit! Wat zonde, je bent net gewend aan de intensiteit van de wenkbrauwen en nu gaan ze weer. Dit is volkomen normaal. Je mag in deze dagen nog niet de wenkbrauwen zelf bijtekenen ivm infectie gevaar. Na dag 10 mag je ze wel bijtekenen. Dan zijn de wenkbrauwen oppervlakkig genezen.

Dag 10 tot 50

Zoals ik al zei, oppervlakkig zijn ze na 10 dagen genezen. Je ziet ook dat ze dan nog erg licht zijn. Maar hier heb je toch geen SPMU laten zetten? Geen zorgen. Het is niet voor niks dat we altijd zeggen dat er 2 of 3 behandelingen nodig zijn voor een gewenst eindresultaat. Terug naar het herstel. Er zit een soort klein wit vliesje over het behandelde gebied, dit maakt het licht. Het huid verhoorning proces duwt langzaam de pigmenten iets omhoog en doet de witte vlies laten verdwijnen. Geen zorgen als je geen wit vliesje ziet, dit is niet altijd met het blote oog te zien. Als dat gebeurt word de SPMU ook weer iets donkerder!

Jouw PMU wenkbrauwen na 1 week en daar voorbij

 Je mag in deze periode naar je nabehandeling toe wel bijtekenen. Dat het iets donkerder word is voor vele nog niet voldoende om echt definitief afscheid te nemen van hun wenkbrauw make up. Als het goed is zie je wel een vorm/schaduw zitten van wat er in de eerste behandeling gedaan is en kan je deze mooi aanhouden.

Vergelijk het met een zwarte muur die je wit wilt hebben. Stel je even voor dat je 1 laagje witte verf daarover heen aanbrengt. Je ziet dat hij nog niet dekt, maar is wel zichtbaar dat er wat is gebeurt. Dat werkt met een PMU behandeling niet veel anders. Ongeveer 8 weken na de eerste behandeling volgt de nabehandeling. Zo geef je je huid te tijd goed te genezen en creëer je geen littekens!