Ga naar de inhoud

PMU wenkbrauwen genezing: alles wat je moet weten.

PMU, of permanente make-up, is een populaire techniek voor het verbeteren van de uitstraling van de wenkbrauwen. Het is een investering in je uiterlijk die lang meegaat, maar het is belangrijk om te weten dat er ook een genezingsproces aan verbonden is. In dit artikel zullen we ingaan op de belangrijkste aspecten van PMU wenkbrauwen genezing.

Hoe lang duurt het genezingsproces?

Het genezingsproces na PMU wenkbrauwen kan ongeveer 2 tot 4 weken duren. Het is belangrijk om te weten dat iedereen anders reageert en sommige mensen sneller genezen dan anderen. Tijdens het genezingsproces is het normaal om te zien dat de kleur van de PMU tijdelijk donkerder is en vervaagt na verloop van tijd.

Wat zijn de zorgen tijdens het genezingsproces?

Tijdens het genezingsproces is het belangrijk om de volgende zorgen te overwegen:

  • Houd de behandelde gebieden schoon en droog.
  • Vermijd het aanraken van de behandelde gebieden met je handen.
  • Vermijd het blootstellen van de behandelde gebieden aan de zon en andere warmtebronnen.
  • Vermijd het gebruik van sauna’s, stoombaden en zwembaden totdat de behandelde gebieden volledig zijn genezen.

Wat zijn de signalen van een slechte genezing?

Hoewel het genezingsproces van PMU wenkbrauwen normaal is, moet je op de volgende signalen letten die aangeven dat er iets mis is met de genezing:

  • Koorts
  • Toenemende pijn
  • Rode strepen rond de behandelde gebieden
  • Zwelling en roodheid die niet verdwijnen
  • Pus of afscheiding uit de behandelde gebieden

Wat te doen als er iets mis is tijdens het genezingsproces?

Als u één van de bovenstaande signalen opmerkt tijdens het genezingsproces, is het belangrijk om onmiddellijk contact op te nemen met uw PMU specialist. Zij kunnen je het beste advies geven en indien nodig verdere behandelingen uitvoeren om het genezingsproces te versnellen.

In conclusie is het belangrijk om te weten dat PMU wenkbrauwen een investering zijn die lang meegaat, maar ook gepaard gaat met een genezingsproces. Het is belangrijk om te weten hoe lang het genezingsproces duurt, welke zorgen er zijn tijdens het genezingsproces en welke signalen er zijn die aangeven dat er iets mis is. Als je je zorgen maakt over je genezing, neem dan altijd contact op met je PMU specialist voor het beste advies en behandeling.