Ga naar de inhoud

Verkleurde PMU

We hebben vandaag de dag heel veel kennis over pigmenten. Dat is kennis die we gaandeweg hebben opgedaan. Heb jij verkleurde wenkbrauwen na aanleiding van een PMU behandeling? Daar kan ik wat meer over vertellen.

Rode wenkbrauwen

Tijdens de PMU behandeling zal ik natuurlijk pigmenten mengen om deze op kleur te brengen. ’Geen rood tinten hoor! Ik wil geen rode wenkbrauwen’ hoor ik de klant vaak zeggen. Toch gebruik ik die in bijna alle gevallen wel. Maar waarom worden ze dan toch niet rood?

Even een stukje theorie. Pigmenten zijn anders dan inkt. Inkt heeft zwaardere moleculen die zich binden aan de cellen onder je huid (volgen jullie het nog?) en blijven daar voor altijd zitten. Pigmenten daarentegen zijn van lichtere moleculen die zich niet binden. Deze verlaten langzaam de huid.

Nu even terug naar die rode wenkbrauwen. Wat is er nou in de meeste gevallen gebeurt wanneer de wenkbrauwen te rood blijken? De specialist heeft hoogstwaarschijnlijk een juiste bruine kleur aangebracht, maar te diep. Die pigmenten die zich opsplitsen kunnen niet weg omdat ze te diep in de huid zijn gezet en niet ondiep genoeg dat ze mee kunnen liften op het huid verhoorning proces. Als gevolg blijft de sterkste kleur hangen, met rode wenkbrauwen als gevolg.

Dit zien we helaas heel veel terug na een Microblading behandeling. Veel specialistes stoppen met het plaatsen middels deze methode. Ik heb al eens eerder uitgelegd waarom microblading heel slecht is.

Verkleurde PMU wenkbrauwen

Het stukje theorie over inkt en pigmenten hebben we gehad met als voorbeeld de rode wenkbrauwen. Maar natuurlijk zijn er op vergelijkbare wijzes natuurlijk andere gevolgen. Waaronder bijvoorbeeld vergrijsde wenkbrauwen.

Als specialistes een assige toon in de huid te diep inbrengen kan de kleur grauwig worden.  De sterkste ondertoon van een assige kleur is namelijk koel; groen/blauw/grijs. Nogmaals, de pigmenten kunnen niet weg onder de huid en zitten daar vast met verkleuring als gevolg.

Nu is het ook mogelijk dat de wenkbrauwen wat grijs worden terwijl deze wel in de juiste huidlaag geplaatst is. Hoe kan dit?

  • Te assige ondertoon voor de huidtype die behandelt moet worden
  • Littekens (te diep gezet)
  • Teveel onbeschermd in de zon gezeten met de PMU. Ik raad aan je PMU altijd met een zonnefactor in de zonnige maanden in te smeren.
  • De warmte uit de mooie warme kleur is verdwenen en is toe aan een touch up! Geef altijd aan dat je ze iets vergrijsd vind, wellicht kan dan iets meer warmte inbrengen mooier resultaat geven.

PMU Kleurcorrectie

Wil jij een kleurcorrectie uitvoeren? Of ben jij PMU specialist en wil jij dit leren? Neem dan contact op en dan help ik je vanzelfsprekend graag.