Ga naar de inhoud

Permanent make-up als je zwanger bent

Door specialistes word het in bijna alle gevallen afgeraden om PMU te plaatsen terwijl je in verwachting bent. Maar waarom eigenlijk?

INFECTIE

De kans op infectie is redelijk klein mits de specialist goede hygiënische werkwijze hanteert en de klant zich aan de nazorg instructies houd. Een infectie is nooit fijn, maar voor een gezond persoon is het verder niet schadelijk. De invloed op een ongeboren baby is echter nog niet helemaal bewezen, maar uit voorzorg raadt een (goede) specialist dit altijd af. Het zou toch enorm vervelend ( op zijn zachtst gezegd ) zijn als er wel wat gebeurt met het ongeboren vruchtje na aanleiding van een infectie. Hoe klein de kans ook is, het is het risico niet waard.

KLEUR

Hormonen doen veel met ons lichaam, en al helemaal tijdens de zwangerschap! Misselijkheid, vermoeidheid en andere gekke kwaaltjes worden allemaal veroorzaakt door hormonen. Hormonen hebben ook invloed op de kleur van de PMU. Ze kunnen net wat anders uitpakken dan gehoopt. Na de bevalling raad ik aan 6 maanden te wachten, dan zijn de meeste hormonen uit het lichaam verdwenen. Dit is weer anders als je nog de borst geeft. Overleg dus altijd alvorens het maken van een afspraak, met jouw specialist welk moment het beste is om jouw PMU bij te werken of te plaatsen.

GEVOELIG

En of dat nog niet genoeg redenen zijn, is je huid ook erg gevoelig tijdens de zwangerschap. Je kan je huid hiermee onnodig beschadigen waardoor het eindresultaat ook belemmerd zal raken. Je huid is onder invloed van de zwangerschap hormonen ook gevoelig voor een zwangerschapsmasker, of wel Melasma. Dit is een verstoring in het pigment. Er is maar 1 manier om dit te voorkomen; zon vermijden. Smeer jezelf met een hoge factor in en draag bij velle zon altijd een hoed of pet.

Dit zijn vrijwel alle punten die belangrijk zijn om te weten als het gaat om zwangerschap en PMU. Heb je nog meer vragen of zijn er onduidelijkheden? Dan kan je me altijd een berichtje sturen.